46 - Γιάννης Αντωνιάδης -"Παραμύθια τα περί ενότητας των Ποντίων" - - Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος

Γιάννης Αντωνιάδης -"Παραμύθια τα περί ενότητας των Ποντίων" - 07/12/2014

 
Γιάννης Αντωνιάδης - "Δολοφόνησαν την ζωή οι παλιοί τούρκοι και δολοφονούν την μνήμη οι νέοι. Και οι 2 είναι δολοφόνοι."

Καταπέλτης και κατηγορηματικός εναντίον όσων ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχει ενότητα στους κόλπους των Ποντίων είναι ο Πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, κ. Γιάννης Αντωνιάδης, στη συνέντευξή του στο Livemedia, η οποία δεν πρόκειται να περάσει απαρατήρητη.

«Το θέμα της ενότητας έχει λυθεί από το 2004 με τη δημιουργία της ΠΟΕ και η καραμέλα περί ενότητας είναι παραμύθια της Χαλιμάς και δεν ισχύει, τόνισε ο κ. Αντωνιάδης. Οι προτάσεις του κ. Φαχαντίδη περί ενότητας σπέρνουν την διχόνοια και η υπομονή μας έχει και όρια.»
Ο Πρόεδρος της ΠΟΕ χαρακτηρίζει τις προτάσεις του τ. Προέδρου της ΠΟΕ κ. Φαχαντίδη, ανέφικτες, αντικρουόμενες και ανάξιες σχολιασμού γιατί υπάρχουν εδώ και χρόνια.

Σε ότι αφορά το θέμα του Ιδρύματος της Παναγίας Σουμελά, αναφέρει ότι η ΠΟΕ δεν πρόκειται να αναγνωρίσει ποτέ μία διοίκηση διορισμένη και όχι εκλεγμένη. «Υπάρχει μία οικογένεια για 40 - 50 χρόνια που δεν εννοεί να ζητήσει την ψήφο του κόσμου και να εκλεγεί δημοκρατικά», επισημαίνει ο κ. Αντωνιάδης. «Από τη πλευρά της κυβέρνησης υπάρχει ατολμία και από την πλευρά της εκκλησίας ορθώνεται ένα τείχος και δεν επιτρέπει τους πολιτικούς να πάρουν αποφάσεις.»

Ναυαρχίδα των ζητημάτων και προτεραιότητα για την Ομοσπονδία είναι η διεθνής αναγνώριση της Γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού, ώστε οι πόντιοι να βγουν στο προσκήνιο. Η αναγνώριση από το 1994 βοήθησε για να δημιουργηθεί η ΠΟΕ με στόχο να δοθεί ένα διεθνές διαβατήριο για όλους τους πόντιους πρόσφυγες και να ανοίξουν οι πόρτες.
«Η διεθνής κοινότητα πρέπει να αναγνωρίσει ένα συντελεσθέν έγκλημα και να το εγγράψει στα διεθνή μητρώα και να την προστατεύσει, όπως και άλλες γενοκτονίες, τόνισε στη συνέντευξη του ο κ. Αντωνιάδης.

«Υπάρχουν φωνές που ψελλίζουν και κατηγορούν την ΠΟΕ για τη διεθνή αναγνώριση. Έχουμε κάνει και κάνουμε τεράστιες προσπάθειες με τον κ. Παρχαρίδη για το θέμα. Ο αγώνας θα είναι μέχρι τελικής δικαίωσης.»

Τέλος, ο πρόεδρος της ΠΟΕ σχολίασε τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στα εθνικά μας θέματα και την επίσκεψη του Τούρκου Πρωθυπουργού στη χώρα μας. «Η ελληνική πολιτεία διακρίνεται από υποχωρητικότητα, ενδοτικότητα και δειλία και η πολιτική αυτή θα μας φέρει σε δύσκολη θέση.
Tags :

Ετικέτες